IZDAJA DRŽAVE

Zna li Komšić da je DF u HNK u koaliciji s Trojkom koja moli HDZ da ih primi u vlast?

Povodom jučerašnjeg sastanka predsjednika SDP-a, HDZ-a i SNSD-a u Mostaru iz Demokratske fronte su se oglasili saopćenjem u kojem tvrde da je Trojka sa Nerminom Nikšićem na čelu krenula u konačni čin izdaje države Bosne i Hercegovine.

Redakcija
02. 06. 2023

IMG_4841

Povodom jučerašnjeg sastanka predsjednika SDP-a, HDZ-a i SNSD-a u Mostaru iz Demokratske fronte su se oglasili saopćenjem u kojem tvrde da je Trojka sa Nerminom Nikšićem na čelu krenula u konačni čin izdaje države Bosne i Hercegovine.

"Današnji sastanak u Mostaru između Dragana Čovića i Milorad Dodika te njihovog, nametnutog premijera FBiH Nermina Nikšića, gdje se raspravljalo o konačnoj etničkoj podjeli države, jasan je znak da je Trojka sa Nikšićem na čelu krenula u finalni čin izdaje države Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju.

Demokratska fronta smatra da je radna grupa za izmjenu Izbornog zakona koju su formirali Dodik, Čović i "servilni" Nikšić, grupa koja konačno treba dovršiti etničku podjelu države Bosne i Hercegovine, i koja će to učiniti izmjenama Izbornog zakona koje će definitivno isporučiti i zadnje ostatke suvereniteta države Bosne i Hercegovine Zagrebu i Beogradu.

"Ne postoji ni minimum sumnje u namjere ove antidržavne političke koalicije, a jasno je da su, nažalost, SDP, Naša stranka i NiP prešli Rubikon, te se nalaze na nepovratnom putu izdaje interesa države Bosne i Hercegovine", tvrde u DF-u.

Smatraju da građani Bosne i Hercegovine nemaju nijedan razlog da vjeruju rukovodstvu SDP-a na čelu sa Nikšićem, i ostatku Trojke, pogotovo zbog toga što su u protekloj godini u više navrata prevarili iste.

"Od političke grupacija koja je pozivala na proteste protiv nametanja izmjena Ustava FBiH, pa potom samo pola godine kasnije pozivala na isto nametanje protiv kojeg su lažno protestovali, ne može se očekivati ništa dobro, niti se u takvu političku strukturu može i smije imati ikakvog povjerenja", navodi se.

Naglašavaju da "nametnuti" premijer Nikšić očito zna da građani lojalni državi Bosni i Hercegovini nemaju povjerenja ni u njega ni rukovodstvo SDP-a.

"Otuda i dolaze njegove riječi da povjerenje želi graditi ne u odnosu prema građanima lojalnim državi, nego u odnosu prema otvorenim neprijateljima države Bosne i Hercegovine, kakvi su Dodik i Čović", zaključuju iz DF-a.

Za promjenu Izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH potrebna je prosta većina u oba doma tako da vladajuća većina ima dovoljan broj ruku. Međutim, za promjenu Ustava BiH potrebna je podrška 2/3 zastupnika (28 od 42) u Predstavničkom domu BiH i prosta većina u Domu naroda. Opozicione stranke iz FBiH u Predstavničkom domu imaju 14 zastupnika (SDA, DF, NES), tako da bi izmjene Ustava mogle zavisiti od volje predstavnika opozicionih stranaka iz RS-a u ovom domu.

 
 

 

Izvor: klix.ba
Comment As:

Comment (0)