POGLEDAJTE ŠTA JE SVE ZAPLIJENJENO POSLIJE NAPADA: Kosovska policija objavila slike

- Kosovska policija je otkrila iznimnu količinu eksploziva, uniformi, logistike, hrane, opreme za barikade, što je za nekoliko stotina drugih napadača. Spremni su da naruše suverenitet Kosova - izjavio je danas kosovski ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla prištinskim medijima.

Redakcija
25. 09. 2023

bhliu

Kosovsko Tužilaštvo potvrdilo je danas, dan nakon sukoba tamošnjih Srba i policije, u kojima su ubijeni jedan policajac i trojica napadača, da je na sjeveru zemlje pronađeno tijelo još jedne osobe za koju se sumnja da je učestvovala u napadima.

Prištinskim je to medijima potvrdio tužilac Naim Abazi, navodeći da su, prema dosadašnjim saznanjima, ubijena četiri napadača.

Tijelo je pronađeno na oko kilometar i po od mjesta sukoba nakon što je grupa od više desetina naoružanih ljudi napala kosovsku policiju.

- Pokušavamo ga identificirati jer nije imao nikakve dokumente kod sebe - rekao je Abazi.

Prema jučerašnjim izvještajima, u policijskoj akciji ubijena su trojica napadača, a šest osoba je uhapšeno - dvojica napadača i četvorica koja su pružala podršku.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je sinoć da su ubijena trojica Srba.

- Prema dosadašnjim informacijama koje imamo, dvojica Srba su teško ranjena, trojica ubijena i postoji bojazan da je stradala i četvrta osoba - rekao je Vučić u vanrednom obraćanju.

Kosovska policija objavila je danas da je uspostavila kontrolu na teritoriji sela Banjska i da su od šestorice uhapšenih dvojica ranjena.

Prištinski mediji izvijestili su da je na područje sela Banjska i općine Zvečan upućena pravosudno-policijska istražilačka ekipa koja prikuplja dokaze, podatke i svjedočenja o jučerašnjem sukobu, prenosi Hina.

- Kosovska policija je otkrila iznimnu količinu eksploziva, uniformi, logistike, hrane, opreme za barikade, što je za nekoliko stotina drugih napadača.

Spremni su da naruše suverenitet Kosova - izjavio je danas kosovski ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla prištinskim medijima.

Video pogledajte klikom OVDJE.

 

Izvor: nap.ba
Comment As:

Comment (0)